Čaje Hyleys
Firma Regency Teas byla na Srí Lance založena v roce 1997. Vyváží širokou škálu čajů pod značkou „HYLEYS“ do 26 zemí po celém světe. Největší oblibě se čaje Hyleys těší v Severní Americe a východní Evropě.
Důraz je kladen na 100% použití přírodních ingrediencí. Čaje pocházejí z nejkvalitnějších plantáží v horské části střední Srí Lanky. Firma používá nejmodernější balicí stroje a kvalifikovanou pracovní sílu. Čaje jsou baleny za přísných hygienických podmínek. Celý proces výroby byl certifikován HACCP Srí Lanským normalizačním institutem.
Společnost denně vyrobí 2,75 milionu čajových sáčků. V současnosti je firma Regency Teas pátý největší vývozce čajů na Srí Lance. Degustátoři denně ochutnávají více než 500 šálků, aby vybrali ty nejlepší druhy a směsi čajů.
Dárková sada čajů
Na našem e-shopu najdete nejen klasické druhy, které vás postaví na nohy, jako jsou zelený a černý čaj. Vyzkoušet můžete také japonský exotický matcha čaj s cejlonským Sencha čajem, obsahující 5 druhů v jedné krabičce. Obdarujte své blízké nebo udělejte radost sobě dárkovou sadou, která obsahuje ovocné a bylinné čaje.
Čaje a jejich balení
Pro uchování plné chuti a aroma jsou jednotlivé čajové sáčky baleny do foliových obalů, které zabrání přístupu vzduchu a znehodnocení čaje. Sypané čaje Hyleys jsou baleny do uzavíratelných obalů.
Čaj a jeho výroba
Sběr čajových lístků se provádí pouze ručně. Trhání lístků probíhá každých 7 až 10 dní.
Po natrhání se rozprostřou na speciálních roštech. Foukáním teplého vzduchu dochází k odstranění přebytečné vlhkosti. Lístky jsou pravidelně prohrabávány. Tento proces trvá od 6 do 20 hodin. Rolováním čajových lístků se naruší buněčná struktura a dochází k uvolnění silic a enzymů, což má hlavní vliv na výslednou chuť a vůni čaje.
Černý čaj se vyrábí fermentací neboli oxidací čajových lístků. Toto je základní proces pro jeho výrobu. Zelený čaj se fermentací nevyrábí. Čajové lístky jsou rozprostřeny na speciálních stolech a vlivem vháněného teplého vzduchu dochází k reakci s kyslíkem. Fermentace trvá od 20 minut do 3 hodin.
Sušení odstraní přebytečnou vlhkost až na 2 %. Doba a teplota sušení jsou závislé na třídě a druhu čaje. Čajové lístky se suší dvakrát. Optimální teplota pro první sušení černého čaje je 90–95 °C, pro druhé sušení je 82–87 °C. Následně dochází k třídění podle velikosti čajových lístků.