Tasting set - Swedish dark craft chocolate
Code: 3645Product detailed description
The set contains 6 craft chocolates. You can read more about individual chocolates in detail of individual chocolates here.
The chocolates in this set are gluten-free and lactose-free.
Doing Good!
We believe in ecological, economical and social sustainability.
We care about the environment, therefore we only use organic cacao beans and organic cane sugar in our chocolate. The inner packaging is made of biodegradable biofilm and the outer packaging is made of FSC-certified wood pulp.
We also care about the people we work with. We ensure that the growers are paid well - high prices for good farming practices and the best quality cacao - we pay more than the commodity market price. Well paid growers take pride in their work, are incentivised to keep the quality high for future harvests, and are able to develop their local community for future generations.
The Craft
Small batch craft chocolate. Handmade from bean to bar.
We begin by hand-sorting every bean, getting rid of any defect beans which could otherwise effect the flavor negatively. The beans are then roasted in small batches on low temperature, which helps develop flavor and loosen the husk from the nib. Next step is to crack the husk of the beans and separate it from the nib.
The nibs are slowly grinded under a granite stone wheel for several days together with the cane sugar. This further helps develop flavor and a silky smooth texture. Then we temper the chocolate to give it a shiny gloss and a nice clean snap when you break a piece of it. The finished chocolate is poured into moulds, cooled, set, and then wrapped. Now the chocolate is ready to be shipped!
The Chocolate
The taste of the chocolate tells a story of its origin and the people behind it.
Our philosophy is to use as few ingredients as possible - only cacao beans and cane sugar - simply because we believe in making chocolate that is as true to its origin as possible. The variety, growth environment and post-harvest process each plays an important role in developing the unique taste profile of each origin. Therefore, we always look for growers that shares our passion for fine cacao and take pride in their work.
We buy cacao beans of high quality, so we wish to preserve every origins individual taste profile as much as possible when making the chocolate. Therefore, we slow-roast at low temperature to develop each origin in its own unique way. A good roast will develop the complexity of flavors while keeping it in balance, giving a long and clean aftertaste.
Additional parameters
Category: | Gift Box |
---|---|
Weight: | 0.3 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free |
Druh: | Tmavá |
Percentage of cocoa: | 70 |
Importer: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Děláme dobře!
Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.
Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.
Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace.
Řemeslo
Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)
Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.
Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!
Čokoláda
Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.
Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.
Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.