🚚 Current delivery time is 3-6 working days (DE, AT, PL) 🚚

Ocelot – Femme milk chocolate 50% BIO

Code: 4305
Single Origin Bean To Bar
€8,76 €7,82 excl. VAT
In stock
Delivery offer

An exceptional organic dark milk chocolate, made from rare Amelonado cocoa beans grown by a pioneering women’s cooperative in Eastern Congo, and the rich milk of Swiss Brown cows that Graze in small herds on lush mountain pastures.

Detailed information

Product detailed description

Based in Scotland, Ocelot produces exceptionally fine chocolate in every way. Not just the packaging but also with wonderful flavour combinations. For the cacao, or better: chocolate mass, they work closely with Original Beans.

Original Beans has a series of single plantation chocolates, which also stimulate the conservation of the rainforest. This Virunga is harvested in Virunga National Park in eastern D.R. Congo.

Ingredients: Cacao mass Original Beans Couverture Femmes de Virunga, cocoa butter, raw cane sugar, whole milk powder

Flavour notes: a cup of cappuccino and roasted nuts.

Contains milk. Made in a factory that handles gluten and tree nuts.

Additional parameters

Category: Milk chocolate
Weight: 0.07 kg
Allergens: Gluten-free, Organic, BIO
Percentage of cocoa: 50
Importer: Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users can submit posts. Please log in or sign up.

Do not fill out this field:

Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí.

Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek.

Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku.

Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu.