🚚 Current delivery time is 3-6 working days (DE, AT, PL) 🚚

PO Standout Tmavá mléčná čokoláda - Madagascar Sambirano 60%

Code: 3845
€7,18 –55 %
175388949 origpic 9af631
€7,18 –55 % €3,19 €2,85 excl. VAT
Currently unavailable
Delivery offer
The item has been sold out…

Kakaové boby se pěstují v údolí Sambirano na Madagaskaru na rodinném panství Bertila Åkessona. Čokoláda je ovocná a krémová, s tóny karamelu.

Bean To Bar

Detailed information

Product detailed description

60% Bean to bar mléčná čokoláda z Madagaskaru z oblasti Sambirano 

Kakaové boby se pěstují v údolí Sambirano na Madagaskaru na rodinném panství Bertila Åkessona. Čokoláda je ovocná a krémová, s tóny karamelu.

Do naší tmavé mléčné čokolády jsme použili pouze ty nejkvalitnější kakaové boby jednoho druhu, severské mléko, kakaové máslo a třtinový cukr. Dáme vám tabulku plnou chuti, plnou smetany, ale ne příliš sladkou. Jednoduše dokonale vyváženou, abyste si ji mohli užít.

Jak jsme na tom s alergeny?
Bez lepku

Původ kakaových bobů: 
Země: Madagascar
Region: Sambirano
Producent: Åkesson Organic
Zprostředkovatel: Åkesson Organic
Fermentace: dřevěná bedna 6 dní
Nadmořská výška: 27 m.n.m.

Obsah:
50 g / 1,76 oz čokolády
Kakaové sušiny 60 %

Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, sušené MLÉKO, kakaové máslo

Organické složky

Nutriční hodnoty (na 100 g):
Energie: 2525 kJ, 602 kcal
Tuk: 45 g - z toho nasycené 27 g
Sacharidy: 41 g - z toho cukry: 31 g
Bílkoviny: 11 g
Sůl: 0 g

Skladujte na chladném a suchém místě 14-18 ° C.

Vyrobeno ve Švédsku:
Standout Chocolate
Färåsvägen 45
42837 Kållered

TheCraft_1

Additional parameters

Category: Save the chocolate
Weight: 0.05 kg
Allergens: Gluten-free
Druh: Mléčná
Hmotnost: 50 g
Awards: Great Taste Awards 2020, International Chocolate Awards 2020 - Bronze
Percentage of cocoa: 60
Importer: Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users can submit posts. Please log in or sign up.

Do not fill out this field:

Logga_5-2

Děláme dobře!

Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.

Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.

Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace. 

OurOrigins_Lachua_5_2000x1000

 Řemeslo

Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)

Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.

Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!

TheCraft_1

 Čokoláda

Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.

Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.

Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.