Georgia Ramon Wild Bení 84%
Code: 2475Product detailed description
Georgia Ramon Wild Bení 84%
Bolívie je vnitrozemská země v Jižní Americe hraničící s Peru a Chile na západě, Argentinou a Paraguayem na jihu a Brazílií na východě a na severu.
Dědictví kakaové odrůdy jsou diamanty kakaa a jsou vzácné. Kakaovníky a fazole vybavené kombinací historické, kulturní, botanické, geografické a především chuťové hodnoty (www.hcpcacao.org).
Divoké kakao Wild Bení pochází z Hacienda Tranquilidad v bolívijském povodí řeky Itenez v amazonské deltě. Toto kakao, známé jako Beniano, je geneticky jedinečné a nelze ho najít nikde jinde na světě.
V této oblasti se častěji objevují zalesněné vyvýšeniny, které vyčnívají několik metrů od pláně. Místní lesní ostrovy nazývají Chocolatales. La Tranquilidad, klid nebo vyrovnanost, je název jedné z těchto Chocolatales. Bývalý německý vývojový expert Volker Lehmann se sídlem v Santa Cruz jej koupil v roce 2001 a založil centrum pro výzkum divokého kakaa. Finka s 500 hektary přírodního lesa a 80 hektarů přírodních pastvin s nízkým výnosem a 40 hektarů přírodní rezervace je středně velká farma ve srovnání se sousedními obrovskými farmami s dobytkem s tisíci hektarů, což dává místním rodinám trvalou práci . Řada Chocolatales byla vyčištěna na pastviny, které již v některých oblastech způsobily zmizení vzácného původního kakaa.
Jedna z našich prvních dvou čokolád 2IC (2 přísady čokolády, pouze kakaové boby a surový třtinový cukr).
Obsah kakaa: 84%
Složení: Kakaová hmota divokých Bení Bolívie, surový třtinový cukr
Aromatický profil: med, pražené ořechy, zralé ovoce (fíky, švestky, rybíz), káva.
Bezlepkové
Vegan
Může obsahovat stopy ořechů a mléka
Additional parameters
Category: | Chocolate bar |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
#tag: | se solí |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, BIO |
Druh: | Tmavá |
Percentage of cocoa: | 70 |
Importer: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.