🚚 Current delivery time is 3-6 working days (DE, AT, PL) 🚚

Georgia Ramon - Guatemala 70% BIO

Code: 4323
Bean To Bar
€8,70 €7,77 excl. VAT
Ordered
Delivery offer
The item has been sold out…

The cocoa notes of the dark chocolate are varied and intense. Roasted aromas, as well as malt, walnut and citrus fruit combine to create a palate spectacle with a long finish. More of it!

Detailed information

Product detailed description

Guatemala is the most populous state in Central America, in the south of the Yucatán Peninsula. Guatemala borders Honduras to the southeast, El Salvador to the south, Mexico to the north and Belize to the east. The country has two coasts, a narrow entrance to the Gulf of Honduras, part of the Caribbean Sea, in the east and the Pacific coast in the southwest.

Cooperative DeLaSelva
Georgia Ramon is a member of the De La Selva cooperative. This originated from the project work of the renowned tropical forest management foundation OroVerde. ‘DeLaSelva’ is Spanish and means ‘from the rainforest’.

Sierra de las Minas
The purchase of Jolomijix chocolate generates income for the indigenous Quecha communities on the edge of the Sierra de las Minas National Park. This mountain region was recognised as a UNESCO biosphere reserve as early as 1992. The reason for this is the special biodiversity of the cloud forests, which reach heights of over 3000 metres – more than 885 species of birds, mammals, reptiles and amphibians live here. They are also home to the quetzal, the legendary bird of the Mayan gods and Guatemala’s heraldic animal.

The cocoa grows in a very special cultivation method: in biodiverse forest gardens. The cocoa trees grow mixed with fruit and shade trees. This provides the families with a rich harvest for decades, an additional income and at the same time the rainforest is preserved. Through their own processing and marketing, the smallholders become economically more independent and further develop their self-reliance.
The special cocoa from Guatemala already played a central role in the advanced civilisation of the Mayas more than 2000 years ago. Their descendants in the Sierra de las Minas cultivate this culture – and this cocoa to this day.

More than 400 small farmers from the Quecha people (descendants of the Maya) participate in cocoa cultivation. Cocoa already played a central role in the high culture of the Mayas and their descendants still cultivate this value today.

Ingredients: cocoa mass Guatemala, raw cane sugar, cocoa butter.
Flavour notes: intensive cocoa with malty to fruity notes, walnut.

May contain traces of nuts and milk.

Additional parameters

Category: Dark chocolate
Weight: 0.05 kg
Allergens: Gluten-free, Lactose free, Vegan, No soy, Organic, BIO
Druh: Tmavá
Percentage of cocoa: 70
Importer: Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users can submit posts. Please log in or sign up.

Do not fill out this field:

georgiaramon_webversion

založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.

Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.

Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.

DSC_1500_1280x1280@2x

TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.