Naïve Ambrosia 65%
Code: 4281Product detailed description
Dark chocolate with honey and pollen
The bio-dynamic beehive in which the bees collect their exquisite honey is next to the woods. Its honey and pollen are thick and of a dark amber colour, with an aroma of mossy earth. These notes ensure a special match with the chocolate. The complexity of combining honey and cocoa make this recipe one of the most technologically advanced. And, more importantly, it represents Domantas’ home turf – his terroir. The place he was born.
Forager Collection
Chocolatier Domantas Uzpalis says: “The Forager Collection is extremely complex and contains many layers. First, I separate all the ingrediens, and then I recombine them to create a chocolate bar with – I would say – patented flavours. Unique. With this collection I have developed a new way to combine intensely tasteful local products into chocolate bars, in which by nature the complex aromas of cocoa are already present.”
The cocoa beans Domantas uses come from El Ceibo, Bolivia.
Ingredients: cocoa* (65%), sugar*, cocoa butter*, wild forest honey, bee pollen*.
* = organic
May contain traces of nuts, milk, sesame and peanuts.
Additional parameters
Category: | Dark chocolate |
---|---|
Weight: | 0.057 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, No soy |
Percentage of cocoa: | 65 |
Importer: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své Bean to Bar čokolády.
Každé ráno čokoládový mistr pečlivě pečuje o čerstvost kakaových bobů, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před stovkami let se kakaová zrna pomalu válí a konšují, aby uvolnila svou mimořádnou vůni ovoce, ořechů a květin v jemně hotové čokoládové tabulce. Tyto ručně vyrobené tabulky jsou později uloženy, aby vyzrály a vytvářely komplikovanou řadu chutí a koření.
V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 takových producentů po celém světě, začíná produkční cyklus sušeným kakaovým bobem. Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domov Chocolate Naive. Pro nás jsou nejdůležitější dva klíčové principy. Nejprve pracujeme pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé se snažíme stát se řemeslníky světové úrovně při práci s tímto typem vynikající výroby. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně rodí po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu naše výrobky uvádějí Litvu na mapě jídel jako vycházející hvězda gurmánské čokolády na světě.
Zažijte kousek tajemství
pro tebe.