Naïve Lemon Liquorice 66%
Code: 4269Product detailed description
Dark chocolate with lemon and liquorice root
The dark roots of liquorice suck their taste from the deep oceans of the cosmos. Complex and out of the ordinary liquorice aromas develop slowly by connecting to tiny bursts of lemon. And when the time is ripe, they are mixed in with the pure chocolate bar. This symbiosis of liquorice, lemon and chocolate is so special that it can rock you off your moorings. Not for the fainthearted!
Equator Collection
Chocolatier Domantas Uzpalis says: “For me, the concept of the Equator Collection is that I use ingredients coming from one ecosystem. Because the water, the earth, the minerals of that ecosystem is the life of the plants. And inherently, living things that grow together, will taste better together. Every bar from this collection is made with ingredients originating close to the equator. With vivid, intense aromas blended into a tropical chocolate. Friends, jump into the tropical adventure!”
The cocoa beans Domantas uses are from El Ceibo, Bolivia.
Ingredients: cocoa* (66%), sugar*, cocoa butter*, liquorice root* (10%), lemon (5%), sea salt (1%).
* = wild foraged or from natural agriculture.
May contain traces of nuts, milk, sunflowers, barley, sesame and peanuts.
Additional parameters
Category: | Dark chocolate |
---|---|
Weight: | 0.057 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, No soy |
Percentage of cocoa: | 65 |
Importer: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své Bean to Bar čokolády.
Každé ráno čokoládový mistr pečlivě pečuje o čerstvost kakaových bobů, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před stovkami let se kakaová zrna pomalu válí a konšují, aby uvolnila svou mimořádnou vůni ovoce, ořechů a květin v jemně hotové čokoládové tabulce. Tyto ručně vyrobené tabulky jsou později uloženy, aby vyzrály a vytvářely komplikovanou řadu chutí a koření.
V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 takových producentů po celém světě, začíná produkční cyklus sušeným kakaovým bobem. Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domov Chocolate Naive. Pro nás jsou nejdůležitější dva klíčové principy. Nejprve pracujeme pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé se snažíme stát se řemeslníky světové úrovně při práci s tímto typem vynikající výroby. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně rodí po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu naše výrobky uvádějí Litvu na mapě jídel jako vycházející hvězda gurmánské čokolády na světě.
Zažijte kousek tajemství
pro tebe.