Ocelot Chocolate – Black Cherry Chocolate 70% BIO
Code: 4296Product detailed description
Based in Scotland, Ocelot produces exceptionally fine chocolate in every way. Not just the packaging but also with wonderful flavour combinations. For the cacao, or better: chocolate mass, they work closely with Original Beans.
Original Beans has a series of single plantation chocolates, which also stimulate the conservation of the rainforest. This Virunga is harvested in Virunga National Park in eastern D.R. Congo.
Ingredients: Cacao mass Original Beans Couverture Virunga, organic raw unrefined cane sugar, organic cocoa butter, organic dried cherries, organic black cherry flavour oil(<1%)
Made in a factory that handles milk, gluten and tree nuts.
Additional parameters
Category: | Dark chocolate |
---|---|
Weight: | 0.07 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, No soy, Organic, BIO |
Percentage of cocoa: | 70 |
Importer: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Be the first who will post an article to this item!
Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí.
Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek.
Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku.
Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu.