Horká čokoláda El Salvador - 51 % kakaa 200g
Kód: 4203Detailní popis produktu
Zahřejte se v chladných zimních měsících na těle i na duši naši horkou čokoládou ze sumaterských kakaových bobů. V létě si můžete udělat čokoládový koktejl za pomoci pár kostek ledu a naší bezvadné čokolády. Díky pomalému pražení kakaových bobů je horká čokoláda lahodná a plná chuti.
Horká čokoláda je prodávána v krásném balení a skvěle se hodí do dárkových košů pro milovníky luxusních potravin. Rozhodně se ale neztratí ani u vás doma na polici – tedy ztratí, ale jen proto, že její chuť je zkrátka neodolatelná a vy ji budete chtít pít stále znova a znova.
Umění přípravy šálku skvělé horké čokolády:
1. Na 1 šálek ohřejeme 200 ml tradičního nebo mandlového mléka, ale nevařte pro zachování všech zdraví prospěšných látek.
2. Přibližně 4 polévkové lžíce (20g) drcené čokolády rozmíchejte a nechejte rozpustit. Pro vyznavače intenzivní chuti, použijte poloviční množství mléka
3. Můžete také experimentovat s přidáním pár zrnek mořské soli, zázvoru nebo chilli koření a podělte se na #hlavnechoklid se svými nápady a zkušenostmi.
Složení: kakaová hmota, kakaové máslo, cukr z cukrové třtiny, mléko, emulgátor sójový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů a jiných skořápkářových plodů, sezamu, lepku.
Nutriční hodnoty na 100 g: Energie 620 kcal/2580 kJ, tuky 44g, z toho nasycené mastné kyseliny 25 g, sacharidy 51 g, z toho cukry 50 g, bílkoviny 5 g, sůl 0,009 g.
Hmotnost: 200 g
Výrobce: Choklid s.r.o., IČ: 08783624, třída Kpt. Jaroše 1922/3, Černá Pole (Brno-střed), 602 00 Brno
Doplňkové parametry
Kategorie: | Horká čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM
Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby čokoládových pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.
UČÍME SE VYRÁBĚT ČOKOLÁDU
Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsme se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.
PĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY
Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.
CHOKLID - TY NEJLEPŠÍ PRALINKY A ČOKOLÁDA
Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péčí dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.