Darčeková sada Kampotské korenie čierny zaúdený, biely zaúdený a zaúdené chilli 3x50g
Kód: SADA18-KKBPKKWPKSWLPodrobný popis
Dárkové sady koření v designové krabičce
Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!
Kampotský pepř černý (zauzený)
Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.
Jak se vyrábí pravý Kampotský černý pepř?
Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.
Jak se vyrábí zauzený pepř?
Zauzený Kampotský pepř je speciální postup vyvinutý v La Plantation, kde je klasický prémiový výběr pepře zauzen za nízké teploty na kouři z kokosových slupek a rýžové slámy. Pepř tak získá vynikající kouřové aroma které ale nepřebije jeho charakteristiky.
Použití černého Kampotského pepře:
Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Kampotský pepř bílý (zauzený)
Region Kampot v Kambodži je jedno z mála míst, kde můžete získat pravý bílý pepř, tak jak by měl správně být. Napodobeniny bílého pepře totiž nepocházejí z plně zralých zrnek tak jako ten náš, ale jsou vyráběny z nezralého zeleného pepře a tím ztrácejí na kvalitě, mají nepříjemný "ocas", který od bílého pepře odradil již mnoho kuchařů. Pravý bílý pepř, to je jiná písnička - největší množství ruční práce ze všech druhů pepře a použití výhradně zralých červených zrníček pepře je zde zúročeno a dává vzniknout skutečně unikátnímu produktu světové kvality!
Jak poznat pravý bílý pepř?
Pokud si jej jednou koupíte a vyzkoušíte, jistě už nešlápnete vedle - již na pohled jsou kuličky větší, stejnoměrné, povětšinou pruhované a chuť je bez jakékoliv závady, hladká a sametová.
Jak se vyrábí pravý Kampotský bílý pepř?
Kampotský bílý pepř je výhradně vyráběn z plně zralého červeného zrnka, ručně sbíraného a tříděného tak jako u červeného pepře. Toto je podmínka pro označení Kampot pepper (PGI) - již tato značka tedy garantuje vysokou kvalitu danou certifikací a kontrolami. Zrníčka červeného pepře jsou přes noc namočena do pitné vody, tím se nasákne zralá měkká slupka kolem semínka pepře a následující den lze zrníčka pepře oloupat od slupky. Semínko pepře beze slupky, to je vlastně podstata pravého bílého pepře. Zrníčka bílého pepře jsou pak několikrát myta a sušena na slunci.
Jak se vyrábí zauzený pepř?
Zauzený pepř je speciální postup vyvinutý v La Plantation, kde je klasický prémiový výběr pepře zauzen za nízké teploty na kouři z kokosových slupek a rýžové slámy. Pepř tak získá vynikající kouřové aroma které ale nepřebije jeho charakteristiky.
Použití bílého Kampotského pepře:
Pravý bílý Kampotský pepř je unikátní krémovou barvou a sametově jemnou chutí a aroma s tóny mentolu. V ústech se Vám rozvine intenzivní kořeněná chuť čerstvých bylin, eukalyptu, citrusu a rozmarýnu. Lze jej použít na ryby, světlé omáčky a vývary, na zeleninu nebo třeba k sýrům, kde zvýrazní jejich chuť ale nepřebije ji svojí vlastní.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského bílého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.
Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!
Tradiční chilli v organické kvalitě z Kambodži
Khmerské chilli zauzené studeným kouřem ze slupek kokosu a rýžové slámy ve výjimečné kvalitě. Organické pěstování je samozřejmostí, khmerské chilli navíc není tak pálivé jako indické nebo thajské - můžete jej tak bez obav běžně používat v kuchyni.
Dodatočné parametre
Kategória: | Korenie z Kampotu |
---|---|
Hmotnosť: | 0.15 kg |
Druh korenie: | Pepř bílý, Pepř černý, Pepř zauzený, Chilli |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.