Ocelot Chocolate - Tmavá čokoláda s krvavým pomarančom 70% BIO
Kód: 4299Podrobný popis
Spoločnosť Ocelot so sídlom v Škótsku vyrába výnimočne kvalitnú čokoládu v každom ohľade. Nielen balenie, ale aj úžasné kombinácie chutí. Pri výrobe kakaa, alebo lepšie: čokoládovej hmoty, úzko spolupracujú s Original Beans.
Original Beans má sériu čokolád z jednotlivých plantáží, ktoré zároveň stimulujú ochranu dažďových pralesov. Táto Virunga sa zbiera v národnom parku Virunga vo východnej časti Konga.
Zloženie: Kakaová hmota Original Beans Couverture Virunga, organický surový nerafinovaný trstinový cukor, organické kakaové maslo, olej z krvavého pomaranča (<1 %), organický vanilkový extrakt.
Vyrobené v závode, ktorý spracováva lepok, mlieko a orechy stromov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Tmavé čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.07 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Bez sóji, Organické, BIO |
Procento kakaa: | 70 |
Dovozca pre SR: | Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí.
Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek.
Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku.
Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu.