⭐🚚 Aktuální doba doručení je 1-4 pracovní dny🚚⭐

Standout Single Origin - Madagaskar Sambirano 70%

Kód: 2137
Single Origin Bean To Bar
180 Kč 160,71 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Kakaové boby se pěstují v údolí Sambirano na Madagaskaru na rodinném panství Bertila Åkessona. Čokoláda má svěží citrusovou kyselost s tóny ananasu a hroznů.

Single Origin

Bean to bar

Detailní informace

Detailní popis produktu

Single Origin, Bean To Bar tmavá čokoláda s 70 % kakaa z Madagaskaru z oblasti Sambirano

Kakaové boby se pěstují v údolí Sambirano na Madagaskaru na rodinném panství Bertila Åkessona. Čokoláda má svěží citrusovou kyselost s tóny ananasu a hroznů.

Každá Single Origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jediného regionu.

Jak jsme na tom s alergeny?

Bez lepku
Bez mléka
Vegan
Bez sóji

Původ kakaových bobů: 
Země: Madagascar
Region: Sambirano
Producent:Åkesson Organic
Zprostředkovatel: Daarnhouwer
Nadmořská výška: 27 m.n.m. 
Sklizeň: 2017
Fermentace: Dřevěný box 6 dní

Obsah:
50 g / 1,76 oz čokolády
Kakaové sušiny 70 %

Složení: Kakaové boby, třtinový cukr

Organické složky

Může obsahovat stopy MLÉKA

Nutriční hodnoty (na 100 g):
Energie: 2395 kJ, 572 kcal
Tuk: 37 g - z toho nasycené 22 g
Sacharidy: 51 g - z toho cukry: 30 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0 g

Skladujte na chladném a suchém místě 14-18 ° C.

Vyrobeno ve Švédsku:
Standout Chocolate
Färåsvägen 45
42837 Kållered

TheCraft_1

Doplňkové parametry

Kategorie: Standout Chocolate
Hmotnost: 0.05 kg
Alergeny: Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Bez sóji, Organické
Druh: Tmavá
Hmotnost: 50 g
Ocenění: Great Taste Awards 2020, International Chocolate Awards 2020 - Silver
Procento kakaa: 70
Dovozce pro ČR: Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Logga_5-2

Děláme to dobře!

Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.

Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.

Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace. 

OurOrigins_Lachua_5_2000x1000

 Řemeslo

Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)

Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.

Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!

TheCraft_1

 Čokoláda

Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.

Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.

Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.