70% Bean To Bar tmavá čokoláda - Vietnam
Kód: 493Detailní popis produktu
Tato výjimečná tabulková čokoláda vás překvapí svojí jemnou čokoládovou chutí. Vysokou kvalitu čokolády zajišťuje single origin bobů, tzn. že kakaové boby byly nasbírány všechny do jednoho na jedné plantáži. Single origin označuje to nejkvalitnější kakao. A díky němu je i naše čokoláda ta nejjemnější a nejkvalitnější.
Tmavá čokoláda. Minimální obsah kakaové sušiny 70%
Složení: kakaová hmota, cukr z cukrové třtiny, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin. Může obsahovat stopy mléka, ořechu a jiných skořápkových plodů, sezamu, lepku.
Nutriční hodnoty na 100g: Energie 629 kcal/ 2660 kJ, tuky 48g, z toho nasycené mastné kyseliny 34g, sacharidy 43g, z toho cukry 35g, bílkoviny 9g, sůl 0mg.
Hmotnost 60 g.
Skladování na suchém a chladném místě.
Výrobce: Choklid s.r.o., IČ: 08783624, třída Kpt. Jaroše 1922/3, Černá Pole (Brno-střed), 602 00 Brno
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tabulková čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Vegan |
Druh: | Tmavá |
Procento kakaa: | 70 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM
Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby čokoládových pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.
UČÍME SE VYRÁBĚT ČOKOLÁDU
Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsme se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.
PĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY
Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.
CHOKLID - TY NEJLEPŠÍ PRALINKY A ČOKOLÁDA
Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péčí dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.